Morgenochtend: take off! - Reisverslag uit Djerba, Tunesië van Veronique Stevens - WaarBenJij.nu Morgenochtend: take off! - Reisverslag uit Djerba, Tunesië van Veronique Stevens - WaarBenJij.nu

Morgenochtend: take off!

Door: Veronique

Blijf op de hoogte en volg Veronique

27 Juni 2005 | Tunesië, Djerba

Hallo mensen!
Het zal wel niemand meer verbazen dat ik nog steeds in Nederland rond huppel, maar morgen is het dan toch eindelijk eindelijk eindelijk zover. Eigenlijk vanavond al. Ik neem de laatste trein naar Amsterdam en zal me dan een aantal uurtjes op Schiphol moeten vermaken aangezien het vliegtuig pas om 6 uur morgenochtend vertrekt. De bestemming is Djerba, Tunesië. Als alles in één keer goed gaat (wat bij mij zelden het geval is, maar misschien heb ik dit keer meer geluk...) kom ik om 9 uur in Djerba aan. In Tunesië is het 1 uur vroeger dan in Nederland i.v.m. de zomertijd. 4 Uur vliegen dus.

Heb naar informatie over het land gezocht, maar ben wat betreft de cultuur niet zo heel veel wijzer geworden. Tunesië maakt deel uit van de Maghreb in Noord-Afrika. Het land is 4 à 5 keer zo groot als Nederland en heeft ruim 9 miljoen inwoners. De oorspronkelijke inwoners zijn de Berbers. De officiële taal is Arabisch, maar de meeste Tunesiërs spreken eveneens Frans... toch wel handig. Tunesië wordt ook wel het land van de 'Fata morgana' genoemd omdat hier de Sahara begint. Pak die kameel dus maar in!!
Djerba, waar ik verblijf, is een palmeneiland, dus ik heb de hoop dat de temperatuur nog enigszins te verdragen is.
Tunesië is een Islamitisch land, maar noemt zichzelf geëmpancipeerd; de vrouwen mogen op straat komen en hoeven hun gezicht niet meer te bedekken. Gelukkig, hoef ik mijn Burka niet mee te nemen! :p
Waarschijnlijk zal ik erg weinig met het 'echte' dagelijks leven van de Tunesiërs te maken krijgen. Wel jammer, want zo'n voor mij vreemde cultuur is natuurlijk erg interessant. Maar ik zal proberen op mijn vrije dag de omgeving een beetje te bekijken. Mijn vader heeft me al laten weten dat hij geen kerels met handdoeken op hun hoofd bij ons thuis wenst en ook liever geen kamelen in de achtertuin....geen Tunesiërs voor mij dus.

Anyway, ik heb erg veel zin in mijn reis en ben heel erg benieuwd naar Tunesië! Ik hou jullie op de hoogte....

xx

• 27 Juni 2005 - 14:25

Nynke:

Oh oh oh, ik word nu wel een beetje emo, hoor.. Zul je goed op jezelf passen, daar tussen al die sissende Arabieren. En niet omkijken he, als ze je habibi noemen. Over twee maanden weer een cornetto op het gras? Zal je missen, bubs. Zorg goed voor jezelf en geen rare dingen doen!! Doe ik ook niet namelijk. Dikke kus, wijffie.

• 27 Juni 2005 - 14:36

Roland:

Hey hey! Ik denk dat ik hep begrijpen all ;-) It's cool reading again your Dutch word (like in your Toulouse's time). I still like it! Well, so you'll leave tomorrow? I thougt you're already gone, however, have fun and a good flight!
    I hope that I'll have the time to write something more to you before I'll leave myself - well, actually, nothings special is happening...
    Oké, tot ziens!

• 27 Juni 2005 - 21:47

Nexxje:

salaam aleikum

heeel veel succes en plezier toegewenst daar..

ben wel n beetje jaloers nu hoor.

je ex-collega...

• 28 Juni 2005 - 16:12

Carolien:

Hola chica!Je hebt jezelf weer overtroffen met deze website. Ben benieuwd wat je nu aan t doen bent, je bent vanochtend aangekomen... Slapen, hoop ik voor je ;) Enjoy!

• 29 Juni 2005 - 08:11

Terry:

Ha Veronique!

Wat leuk om te horen dat je 2 maanden naar Tunesië gaat (heb natuurlijk weer alles gemist)! Ik neem aan dat je daar op een camping of zo gaat werken zoals je van plan was? Ik ga over 2 weken weer richting Nederland helaas. Wilde je nog even een hele fijne tijd wensen daar en natuurlijk heel veel succes. Tot in september dan maar!?

Kus Terry

• 29 Juni 2005 - 19:36

Marit:

Heee! En heb je je uren op schiphol overleefd? Hopelijk is je reis nu wel goed gegaan en zit je nu tussen alle palmbomen te genieten van een cocktailtje. Natuurlijk tussen een paar lekkere arabieren. x

• 29 Juni 2005 - 20:05

Eveline:

Oh,ben al de hele tijd dat ik in de ardennen zat aan het denken, wat zou veronique nu aan t doen zijn?? Ik zie je al wel rondlopen tussen die wigwamhuisjes en in het theater. Goed, ik ben heel benieuwd hoe het gaat, maar verwacht dat je je amuseert! Liefs xxxx Eveline.

• 30 Juni 2005 - 19:54

Marc:

Heej, 'k Heb Veronique net gesproken en ze wil jullie graag mailen maar dat is enigszins lastig aangezien dat superluxe resort geen internetverbinding heeft, zij het tijdelijk, maar tijdelijk heeft vaak een andere betekenis in de Arabische cultuur dan in die van ons. Een eeuw is niet zo lang.. Dus verwacht er niet teveel van. Buiten het feit dat ze van 08.30 tot 0.30 moet werken 6 dagen in de week, geen hoofddeksel of zonnebril mag dragen (ach,de zon is niet fel in de Tunesische woestijn en 't is slechts 42 graden), koffers moet sjouwen en social talks met alle gasten moet voeren, vermaakt ze zich prima, voornamelijk als ze slaapt. Het is even wennen zullen we maar zeggen en het wordt alleen maar beter...Blijf gewoon berichtjes posten hier, wie weet is er weer snel internet daar of zal Veronique een woestijnexpeditie per kameel op touw zetten om een internetcafe te vinden.. Succes daarmee.

• 03 Juli 2005 - 10:11

Lins:

He Vero,

Lees net dat je geen hoofddeksel en bril mag dragen, vanwaar? Weer 't oude bekende liedje dus, veel werken en weinig slapen. Gaat 't nu overal zo. Ach je zult er wel weer aan wennen. Evengoed veel plezier toe gewenst, maar dat zal ook wel gaan lukken. Liefs Lins

• 05 Juli 2005 - 09:27

Nynke:

Nique, je hebt je in weer eens lekker in betaalde slavernij gestort!! ;) Ben benieuwd hoe je het hebt daar. Oh, ik had je toch beloofd niks uit te vreten als jij weg was... Ehm, te laat eigenlijk. Ik kan er niks aan doen, maar ik ben toch echt verliefd aan het worden op die gast uit Zaandam!!

• 07 Juli 2005 - 06:27

Ruud:

Zo eeej, en hoe bevalt t daaro in de woestijn? Leef je nog? Je zal je vast wel vermaken daar! In nederland ben je qua weer i.i.g niks aant missen...
    ENJOY! Ruud